Espais educatius i comestibles

“Mamà, d’on vénen les creïlles?”

Com és la planta de la maduixa? Què és la reproducció vegetativa de les creïlles? Com ens ajuden les marietes a menjar tomaques? Quan es planten les faves? Com es fa el compost?

  • Destinataris: Tots els nivells educatius.
  • Nivells d’implicació: Assistència tècnica, execució, activitats pròpies de l’hort, activitats complementàries.
  • Conceptes: Cultiu d’aliments, producció sostenible, treball en equip, alimentació saludable, aprofitament dels recursos, habilitats agrícoles, contaminació, etc.
  • Lloc: Propi centre o parcel·les pròximes.

ELS HORTS ESCOLARS


Els horts escolars són una eina per a revaloritzar la cultura agrària, millorar els patrons de consum i l’educació. L’hort facilita l’aprenentatge de temes ambientals i també d’aspectes de la ciència en general. A més, és una oportunitat per a poder gaudir d’un centre més amable, bonic i amb un compromís ple amb el futur de l’alumnat.

PROPOSTA


Interpreta Natura crearà o assessorarà en el projecte d’hort escolar a través d’experts en agricultura ecològica. Des de la preparació del projecte, execució, desenvolupament d’activitats transversals, materials didàctics, etc.
Es proposa un programa: Preparació del sòl i banquets, plantació, creació i funcionament d’un compostador, calendari de sembra, tècniques de cultiu, fauna útil, plaguicides naturals i abonaments biològics, collita i recol·lecció, desdejunis saludables, etc.

DESCARREGA’T LA NOSTRA PRESENTACIÓ


Horts Escolars

INFORMA’T